Burgonyakrém leves recept
30 perc
A Burgonyakrém leves hozzávalói:
2 személy részére
-1 nagyobb burgonya
-1 sárgarépa
-1 gyökér
-pici só, bors, vegeta
-2 dl főzőtejszín
-pici olaj
-1 gerezd fokhagyma
A Burgonyakrém leves elkészítési módja:
Az olajon megpároljuk a répát és a gyökeret, majd pici víz hozzáadásával beletesszük a bugonyát és a fokhagymát, közben ízesítjük. A vízet mindig pótoljuk. Amikor megpuhultak a zöldségek teszünk hozzá 2 dl vizet, majd összeforraljuk. Levéve a tűzről kicsit hűlni hagyjuk. Ezután botmixerrel össze turmixoljuk és ismét elkezdjük melegíteni. Ha felforrt hozzáadjuk a főzőtejszínt. Még egy picit forraljuk. Azután pirított zsemlekockával tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: marcsi28, 2008. okt. 10. 14:31
A burgonyakrém leves elkészítési módja és hozzávalói.