Gazdag petrezselymes újburgonya saláta recept
A Gazdag petrezselymes újburgonya saláta hozzávalói:4 személy részére
kb. 60 dkg apró szemű újburgonya
2 csokor nagyon zsenge sárgarépa
1 kis csomag friss újhagyma
4 db kisebb kemény húsú paradicsom
3 nagy csokor petrezselyemzöld
2 teáskanál olíva olaj
Az öntethez:
4 evőkanál zöldborsos mustár
2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj
2 evőkanál fehérborecet
só és bors – ízlés szerint
A Gazdag petrezselymes újburgonya saláta elkészítési módja:
A krumplikat folyó víz alatt zöldségmosó kefével alaposan megsikálom. Félbe vagy 4 hasábra vágom, hogy falatnyi, közel azonos méretű darabok legyenek. Sós vízben, épp csak annyiban, amennyi ellepi, 12-15 perc alatt puhára főzöm. A főzés ideje alatt megtisztítom a sárgarépákat, hagymákat, előbbieket kis hasábokra, utóbbiakat nagyon apró kockákra vágom. A petrezselyemcsokrokat olyan apróra vagdosom, amilyenre csak tudom. A paradicsomokat meghámozom, felkockázom. A főtt, még forró krumplikat szűrőkanállal tálra szedem, 2 teáskanálnyi olíva olajjal meglocsolom, hozzáadom a hagymakockákat, ráhalmozom a petrezselyemzöldet, alaposan összeforgatom. A burgonya főzővizét újra felforralom, 2 percre beledobom a sárgarépákat, szűrőlapáttal a petrezselymes burgonyához adom. Amíg kicsit hűlnek, összekeverem az öntetet. A paradicsomot óvatosan összeforgatom a többi zöldséggel, meglocsolom az öntettel. Kb. 1 órára lefedve hűtőszekrénybe teszem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: access, 2010. máj. 21. 07:46
A gazdag petrezselymes újburgonya saláta elkészítési módja és hozzávalói.