Savanykás krumplileves recept
A Savanykás krumplileves hozzávalói:Savanykás krumplileves
Hozzávalók 4 személyre:
# 50 dkg újburgonya
# 1 csokor újhagyma
# 1 csokor petrezselyem
# 1 teáskanál őrölt kömény
# 2 evőkanál vaj
# 2 evőkanál ételízesítő
# 1 húsleveskocka
# 1 szikkadt zsemle
# 2 dl tejföl
# 2 tojássárgája
A Savanykás krumplileves elkészítési módja:
Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk. Elkészítés: A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 270 kcal
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. máj. 26. 14:43
A savanykás krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.