Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Savanykás krumplileves recept

Savanykás krumplileves recept

A Savanykás krumplileves hozzávalói:
Savanykás krumplileves

Hozzávalók 4 személyre:
# 50 dkg újburgonya
# 1 csokor újhagyma
# 1 csokor petrezselyem
# 1 teáskanál őrölt kömény
# 2 evőkanál vaj
# 2 evőkanál ételízesítő
# 1 húsleveskocka
# 1 szikkadt zsemle
# 2 dl tejföl
# 2 tojássárgája


A Savanykás krumplileves elkészítési módja:
Előkészítés: Az újburgonya héját kefével ledörzsöljük, vagy késsel megkapargatjuk, megmossuk, és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk, és zöldjével együtt apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet róla, és felaprítjuk. Elkészítés: A burgonyát annyi hideg vízbe amennyi ellepi, kevés sóval, az őrölt köménymaggal kb. 10 perc alatt félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Nagyobb lábasban 1 evőkanál vajat felforrósítunk, üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és hozzáadjuk a burgonyát. Felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt és a húsleveskockát. Borsozzuk és felforraljuk. A szikkadt zsemlét kockára vágjuk, és 1 evőkanál vajban megpirítjuk. Ezután a levest összeturmixoljuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és újra felforraljuk, majd levesszük a tűzről. A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal, és a leveshez adjuk, jól összekeverjük, de már nem forraljuk tovább. Pirított zsemlekockákkal tálaljuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 270 kcal


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A savanykás krumplileves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook