Fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék recept
A Fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék hozzávalói:70 dkg s.hús (Szűzérme, lapocka)
3-4 tömlős sajt
2 dl tejszín
fél fej fokhagyma
só
bors
vaj vagy olaj
apróra vágott petrezselyem
A Fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk, majd felforrosított olajon megpirítjuk, s addig pároljuk, míg megpuhul. Közben sózni, borsozni kell. Amíg a hús párolódik elkészítjük a sajtmártást: a sajtkrémet simára keverjük a tejszínnel, hogy sűrű mártást kapjunk, végül beletörjük a fokhagymát. Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a sajtkrémes szószt, s rottyantunk rajta egyet. Rizzsel, vagy sültkrumplival tálaljuk. A petrezselymet tálaláskor szórjuk a húsra, vagy még előtte keverjük a mártásba
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2008. márc. 22. 08:30
A fokhagymás-krémsajtos mártásban forgatott szűzérmék elkészítési módja és hozzávalói.