Fűszeres sajttal töltött báránylapocka recept
A Fűszeres sajttal töltött báránylapocka hozzávalói:1 kg báránylapocka,
10 dkg rokfort sajt,
1 csokor petrezselyem,
1 gerezd fokhagyma,
2 cl konyak,
½ l húsleves (lehet kockából is),
1 dl tejszín,
1 teáskanál liszt,
só,
bors,
margarin.
A Fűszeres sajttal töltött báránylapocka elkészítési módja:
A húst bevágjuk és kiklopfoljuk. A sajtot a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük és a húsra terítjük. A húst összegöngyöljük és cérnával átkötjük. Minden oldalról sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben margarint forrósítunk és a húst minden oldalról pirosra sütjük. Vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. A húst kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A pecsenyeléhez hozzáadjuk a konyakot, a húslevest és a tejszínt és összeforraljuk. A liszttel besűrítjük. A húst felszeleteljük, tányérra rendezzük és leöntjük a szósszal.
Főtt burgonyával kínáljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 4. 19:48
A fűszeres sajttal töltött báránylapocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.