Csokoládéhab recept
A Csokoládéhab hozzávalói:25 dkg étkezési tortabevonó,
2 tojássárgája,
2 tojásfehérje,
1 evőkanál cukor,
40 dkg tejszín,
40 ml kakaólikőr.
A Csokoládéhab elkészítési módja:
A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgáját és a kakaólikőrt az olvasztott csokoládéhoz adjuk, de még nem keverjük össze! Hozzáadjuk a kemény habbá vert tejszínt, és most az egészet a habverővel egyenletesen simára keverjük. A tojásfehérje habot lazán hozzákeverjük. Forró evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból és tányérra rendezzük, amit csokoládéforgáccsal, karamellöntettel és citromfűvel díszítünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. szept. 2. 19:42
A csokoládéhab elkészítési módja és hozzávalói.