Rumbaszelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Rumbaszelet hozzávalói:
2 tojás
2 tojássárgája
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
20 dkg liszt
1 cs vaníliás cukor
75 g étkezési keményítő
fél cs sütőpor
4 evőkanál rum

krém:
2 tojásfehérje
2 evőkanál rum
5 dkg porcukor
10 dkg fehér csokoládé
1 cs zselatin fix
3 dl tejszín

2 evőkanál kókuszreszelék díszítéshez


A Rumbaszelet elkészítési módja:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és habosra keverjük a tésztát. Beleöntjük a sütőpapírral kibélelt tepsibe és kisütjük 180 fokon 25 perc alatt. A krémhez a tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött keményre verjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fehércsoki darabkákat. Hagyjuk félig kihülni. A tejszint a rummal felverjük, hozzáadjuk a zselatinfixet. Ezt keverjük össze a tojásfehérjés fehércsokis habbal. Ha kész, rákenjük a tésztánkra, megszórjuk kókusz reszelékkel. Betesszük a hűtőbe. Tálaláskor kockákra vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rumbaszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook