Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) recept
A Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) hozzávalói:12 dkg vaj (vagy Rama margarin)
12 dkg porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor (vagy 8 dkg olvasztott csoki)
12 dkg darált dió
4 tojás fehérje
6 dkg liszt
a tetejére porcukor
A Csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) elkészítési módja:
A vajat vagy margarint a cukorral habosra keverjük,majd tovább keverve hozzá adjuk a kakaót,vagy az olvasztott csokit,a darált diót és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Végül a lisztet is belekeverjük óvatosan. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Forró sütőbe toljuk,majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt,így sütjük tűpróbáig. Ha megsült deszkára borítjuk,a papírt lehúzzuk róla. Ha kihűlt,porcukorral megszórjuk,keskeny,hosszú szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 15. 15:03
A csokoládékenyér (maradék tojásfehérje felhasználására) elkészítési módja és hozzávalói.