Bohó csirke recept
A Bohó csirke hozzávalói:1 db 1,2 kg-os csirke
20 dkg húsos füstölt szalonna
1-2 alma
5 dkg vaj
só
A Bohó csirke elkészítési módja:
A megtisztított csirke bőrét fellazítjuk,és a bőr meg a hús közé hajszálvékony húsos szalonnaszeleteket dugunk. Ugyanígy a csirke hasüregét is szalonnaszeletekkel béleljük ki,de oda még megtisztított,nagy cikkekre vágott alma is kerül. Csak akkor sózzuk meg a csirkét,ha a szalonna nem elég sós. Végül a csirkét kívülről bevajazzuk,tepsibe vagy tűzálló tálra fektetve forró sütőben megsütjük. Fél órát legalább lefedve sütjük,utána eltávolítjuk a fedelet vagy fóliát,és szép pirosra sütjük a csirkét. Tálaláskor a benne párolódott almát rakjuk a pecsenye köré.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 9. 18:19
A bohó csirke elkészítési módja és hozzávalói.