Bundás csirkecombok recept
A Bundás csirkecombok hozzávalói:8 db kicsi csirkecomb
só
margarin
a bundához:
25 dkg liszt
12 dkg margarin
2 tojás
só
A Bundás csirkecombok elkészítési módja:
A csirkecombok bőrét lehúzzuk,a húst megsózzuk,kicsit állni hagyjuk. Közben a bundához a lisztet az egyik tojással,a margarinnal,csipetnyi sóval és kevés vízzel összegyúrjuk,fél órára hűtőbe rakjuk. A combokat vékonyan margarinozott sütőedényben egymás mellé fektetjük,tetejüket megkenjük margarinnal.Forró sütőben szép pirosra sütjük. A tésztát késfokvastagságúra nyújtjuk,és akkora darabokra vágjuk,hogy 1-1 combot be lehessen csomagolni vele. Sütőlemezre hejezzük a becsomagolt combokat,tetejüket a másik tojással megkenjük,és forró sütőben pirosra sütjük. Salátával kínáljuk,de adhatunk hozzá rizst,vagy burgonyát is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. jan. 6. 19:01
A bundás csirkecombok elkészítési módja és hozzávalói.