Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Serpenyős rizses kolbász recept

Serpenyős rizses kolbász recept

A Serpenyős rizses kolbász hozzávalói:
40 dkg főzőkolbász vagy debreceni
1 fej hagyma
20 dkg rizs
őrölt bors

ízlés szerint mustár (1-3 teáskanál)
3 db tojás
15 dkg reszelt sajt
margarin vagy olaj


A Serpenyős rizses kolbász elkészítési módja:
A megmosott rizst a margarinon vagy olajon kissé megpirítjuk,felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Lassú tűzön fedővel lefedve pároljuk. Közben a hagymát vékonyan felszeleteljük,kevés zsiradékon megdinszteljük, a karikára vágott kolbásszal összekeverjük.Kevés vizet öntünk alá,és puhára pároljuk. A tojást a reszelt sajttal habosra keverjük,sóval,borssal,mustárral ízesítjük. A párolt rizst,a párolt kolbászt összekeverjük,ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket,tűzálló tálba öntjük,és sütőben szép rózsaszínűre sütjük.

Savanyúsággal,esetleg puha kenyérrel tálaljuk


Kategória: Egytálételek receptjei


A serpenyős rizses kolbász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook