Serpenyős rizses kolbász recept
A Serpenyős rizses kolbász hozzávalói:40 dkg főzőkolbász vagy debreceni
1 fej hagyma
20 dkg rizs
őrölt bors
só
ízlés szerint mustár (1-3 teáskanál)
3 db tojás
15 dkg reszelt sajt
margarin vagy olaj
A Serpenyős rizses kolbász elkészítési módja:
A megmosott rizst a margarinon vagy olajon kissé megpirítjuk,felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje. Lassú tűzön fedővel lefedve pároljuk. Közben a hagymát vékonyan felszeleteljük,kevés zsiradékon megdinszteljük, a karikára vágott kolbásszal összekeverjük.Kevés vizet öntünk alá,és puhára pároljuk. A tojást a reszelt sajttal habosra keverjük,sóval,borssal,mustárral ízesítjük. A párolt rizst,a párolt kolbászt összekeverjük,ráöntjük a tojásos-sajtos keveréket,tűzálló tálba öntjük,és sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Savanyúsággal,esetleg puha kenyérrel tálaljuk
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. dec. 29. 18:43
A serpenyős rizses kolbász elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.