Sütőtök rántva recept
A Sütőtök rántva hozzávalói:sütőtök,(lehetőleg sonkatök)
só
tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A Sütőtök rántva elkészítési módja:
A tököt megtisztítom,levágom a gömbölyű részét a "nyakánál". A gömbölyű részt kettévágom,eltávolítom a magokat. Miután megmostam a tisztított tököt,a hosszú részét kb.1 cm vastag karikákra vágom,a kettévágott magos részt pedig 1 cm széles szeletekre. Minden darabot enyhén besózok,kb.10-15 percet állni hagyom. Utána mint a rántotthúst bepanírozom. Forró olajban lassú tűzön szép rózsaszínűre sütöm.
Párolt rizzsel,sült buronyával,vagy csak önálló ételként is fogyasztható.
Nagyon finom hozzá a majonéz.
Ha valaki szereti a fűszeresebb ízeket,akkor a panírozó tojásba keverhet borsot,fokhagymaport,vagy más fűszereket.
Nagyon ajánlom a különleges ízek kedvelőinek.
Melegen és hidegen is egyaránt finom.
Ez az étel egy véletlen ötlet szüleménye.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. dec. 14. 14:31
A sütőtök rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.