Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sütőtök rántva recept

Sütőtök rántva recept

A Sütőtök rántva hozzávalói:
sütőtök,(lehetőleg sonkatök)

tojás
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez


A Sütőtök rántva elkészítési módja:
A tököt megtisztítom,levágom a gömbölyű részét a "nyakánál". A gömbölyű részt kettévágom,eltávolítom a magokat. Miután megmostam a tisztított tököt,a hosszú részét kb.1 cm vastag karikákra vágom,a kettévágott magos részt pedig 1 cm széles szeletekre. Minden darabot enyhén besózok,kb.10-15 percet állni hagyom. Utána mint a rántotthúst bepanírozom. Forró olajban lassú tűzön szép rózsaszínűre sütöm.

Párolt rizzsel,sült buronyával,vagy csak önálló ételként is fogyasztható.

Nagyon finom hozzá a majonéz.

Ha valaki szereti a fűszeresebb ízeket,akkor a panírozó tojásba keverhet borsot,fokhagymaport,vagy más fűszereket.

Nagyon ajánlom a különleges ízek kedvelőinek.

Melegen és hidegen is egyaránt finom.

Ez az étel egy véletlen ötlet szüleménye.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sütőtök rántva elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook