Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra recept
A Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra hozzávalói:15 dkg lencse
10 dkg szalonna
1 fej hagyma
zsír vagy olaj
4-5 dkg liszt
csípős paprika ízlés szerint (legjobb a szárított)
2 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka
1 babérlevél
só
őrölt bors
petrezselyemzöld vagy zellerzöld
A Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra elkészítési módja:
A lencsét válogatás után megmossuk,és főzés előtt 1-2 órával beáztatjuk. A szalonnát felkockázzuk. A hagymát,fokhagymát apróra vágjuk,felhevített zsiradékban világosra pirítjuk.Hozzátesszük a szalonnát,az apróra tört (vagy felkarikázott) csípős paprikát,és állandóan keverve megpirítjuk.Rászórjuk a lisztet,azzal még kicsit pirítjuk.Utána kb. 1-1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leszűrt lencsét,a leveskockát,sózzuk,borsozzuk. Addig főzzük,míg a lencse megpuhul.Beleszórjuk a vágott petrezselyemzöldet,kicsit összeforraljuk.
Aki szereti,tejfölt is tehet a tetejére tálaláskor.
Friss,puha kenyérrel kiváló étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. dec. 3. 15:25
A csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.