Korhelyleves szárított gombával recept
60 perc
A Korhelyleves szárított gombával hozzávalói:
tetszés szerinti mennyiségek: savanyú káposzta
szárított vargánya
füstölt házi szalonna
vöröshagyma
só
őrölt fekete bors
babérlevél
csipetnyi majoránna
őrölt fűszerpaprika.
A Korhelyleves szárított gombával elkészítési módja:
A szalonnát apró kockára vágjuk, a bőrkét egészben hagyjuk. A savanyú káposztát egy centisre felaprózzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd félfőre vágva felszeleteljük. A szalonnát megpirítjuk a bőrkével együtt, majd rádobjuk a vöröshagymát és megpároljuk. Következik a savanyú káposzta, amit átkevergetve párolunk pár percig, majd egy jó evőkanálnyi fűszerpaprikával meghintjük és átkeverjük. Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi. Beledobunk 2 jó marék szárított vargányagombát, 2-3 babérlevelet, meghintjük sóval és őrölt fekete borssal, 1-2 csipetnyi majoránnával, majd fedő alatt főzzük addig, amíg a káposzta megpuhul. Tálaláskor hideg tejfelt is kínálhatunk hozzá. Hidegen és melegen egyaránt finom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 21. 05:45
A korhelyleves szárított gombával elkészítési módja és hozzávalói.