Thukpa /Tibeti tésztás leves/ recept
25 perc
A Thukpa /Tibeti tésztás leves/ hozzávalói:
- 25 dkg tetszés szerinti darált hús
- 25 dkg vegyeszöldség (tetszés szerint káposzta, kelkáposzta, sárgarépa, karalábé, retek, reteklevél, karfiol)
- 7 dl levesalap (csontlé vagy vízben oldott - leveskocka)
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
- 25 dkg száraztészta
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 zöld csilipaprika
- 2 szál újhagyma
A Thukpa /Tibeti tésztás leves/ elkészítési módja:
A tésztát sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és egy kis olajjal elkeverve tedd félre. Amíg megfő, a levesalapot tedd fel lassú tűzön melegedni- a húst pedig pirítsd meg bő olajon a finom szeletekre vágott hagymával és egyéb fűszerekkel. Ha a hús sülni kezd, add hozzá a zöldséget, és pirítsd nagy lángon kavargatva még 4-5 percig. Öntsd fel a forró alaplével, keverd hozzá a tésztát, sózd-borsozd, majd rögtön tálalhatod, megszórva a zöldjével együtt finomra vágott újhagymával!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. nov. 22. 22:37
A thukpa /tibeti tésztás leves/ elkészítési módja és hozzávalói.