Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hagymaleves tejszínnel recept

Hagymaleves tejszínnel recept

Elkészítési idő 30 perc

A Hagymaleves tejszínnel hozzávalói:
3 db hagyma
9 dl húsleves
1 dl főzőtejszín
2 csapott ek. liszt
Delikát

bors
olaj
trapista sajt
kenyér,vagy baguette


A Hagymaleves tejszínnel elkészítési módja:
A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd az olajon, üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük, és felöntjük a húslevessel. Felforraljuk lassú tűzön, majd beízesítjük a fűszerekkel. A tejszínbe szedünk egy kevés forró levet, összekeverjük, és kavarás közben visszaöntjük a lábosba. A legvégén ha kell még, ízesítjük. Forrón szedjük tányérba, reszelt sajtal megszórjuk és piritóst adunk hozzá.

Nagyon egyszerűen elkészíthető a maradék húslevesből.
Nekünk Franciaországban cseréptálkába szolgálták fel úgy, hogy az előre megpirított baguett szeleteket (2-3, amennyit enged a kistálka)rátették a levesre, és sajttal bőven megszórták, majd forró sütőbe hirtelen rápirították a sajtot. Előtte a levesbe is tettek egy kevés sajtot.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hagymaleves tejszínnel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook