Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Káposztaleves csülökkel recept

Káposztaleves csülökkel recept

A Káposztaleves csülökkel hozzávalói:
400 g füstölt csülök,
400 g savanyú káposzta,
200 g vöröshagyma,
10 g fokhagyma,
2 db babérlevél,
1 db cseresznyepaprika,
50 g zsír,
2 dl tejföl,
100 g füstölt kolbász,
40 g liszt,
20 g só,
1 g köménymag,
10 g fűszerpaprika


A Káposztaleves csülökkel elkészítési módja:
Az előkészített füstölt csülköt a kissé kimosott káposztával és a fűszerekkel együtt hideg vízben feltesszük főni. Lassú forralással addig főzzük, amíg a csülök könnyen kicsontozható lesz. Kicsontozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olvasztott zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és a feldarabolt csülökhúst, majd együtt tovább pirítjuk. Liszttel megszórva átforgatjuk, és hozzáadjuk a péppé zúzott fokhagymát. A tűzről levéve, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a káposztás főzőlevet. Kiforraljuk, forrón tálaljuk. Tetejét tejföllel díszítjük.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A káposztaleves csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook