Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal recept

Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal recept

A Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal hozzávalói:
A gnocchihoz:
50 dkg főtt burgonya meghámozva
kb. 15 dkg liszt
1-2 tojás

bors
szerecsendió
4-6 evőkanál friss petrezselyem és mentalevél
A paradicsomos-ricotta szószhoz:
10 érett paradicsom
olívaolaj
15 dkg ricotta
1 csokor bazsalikom

bors


A Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal elkészítési módja:
A gnocchihoz a burgonyát pürésítjük, liszttel, tojással eldolgozzuk, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük. A tésztából 1,5 cm átmérőjű hengert formázunk, és 1,5 cm-es darabokat vágunk le. Golyókat sodrunk belőle, majd villával kicsit lenyomkodjuk. Forró sós vízben kifőzzük. A paradicsom-ricottás szószhoz a paradicsomokat negyedeljük, majd apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a paradicsomokat ebben lesütjük, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk. A gnocchit a paradicsomhoz adjuk a serpenyőbe, közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a ricottát és a bazsalikomot.


Kategória: Egytálételek receptjei


A gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook