Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal recept
A Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal hozzávalói:A gnocchihoz:
50 dkg főtt burgonya meghámozva
kb. 15 dkg liszt
1-2 tojás
só
bors
szerecsendió
4-6 evőkanál friss petrezselyem és mentalevél
A paradicsomos-ricotta szószhoz:
10 érett paradicsom
olívaolaj
15 dkg ricotta
1 csokor bazsalikom
só
bors
A Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal elkészítési módja:
A gnocchihoz a burgonyát pürésítjük, liszttel, tojással eldolgozzuk, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük. A tésztából 1,5 cm átmérőjű hengert formázunk, és 1,5 cm-es darabokat vágunk le. Golyókat sodrunk belőle, majd villával kicsit lenyomkodjuk. Forró sós vízben kifőzzük. A paradicsom-ricottás szószhoz a paradicsomokat negyedeljük, majd apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a paradicsomokat ebben lesütjük, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk. A gnocchit a paradicsomhoz adjuk a serpenyőbe, közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a ricottát és a bazsalikomot.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. szept. 15. 08:41
A gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal elkészítési módja és hozzávalói.