Kelbimbós pulyka recept
A Kelbimbós pulyka hozzávalói:50 dkg csontozott pulykacomb
10 dkg húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
40 dkg mélyhűtött kelbimbó
5 dg hántolt árpagyöngy (gersli)
A Kelbimbós pulyka elkészítési módja:
A húst és a szalonnát kis kockákra, a hagymákat apróra vágjuk. A szalonnát kiolvasztjuk, megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés víz hozzáadásával párolni kezdjük. Amikor a hús félig puha, rászórjuk a gerslit, a foghagymát, a kelbimbót. Ráöntünk 2 dl vizet, lefedjük és sütőben készre pároljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 12. 06:58
A kelbimbós pulyka elkészítési módja és hozzávalói.