Párizsi csirkemellből recept
A Párizsi csirkemellből hozzávalói:80 dkg darált csirkehús
5 dkg kenyér (szénhidrát csökkentett, vagy teljes kiőrlésű lisztből)
1 dl tej
1 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
petrezselyem
só, bors
5 evőkanál olaj
A Párizsi csirkemellből elkészítési módja:
A húst, a tojásokkal, fűszerekkel együtt egy tálba tesszük. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Öntünk hozzá 5-6 evőkanál olajat és robotgéppel összedolgozzuk. Miután pépesre kevertük, fűszerezzük, beletesszük a petrezselymet is. Alufóliát terítünk az asztalra és ráhalmozzuk a masszát. Szorosan feltekerjük, csomagoljuk be duplán, mert a fóliában fogjuk főzni. Nagyobb edénybe tesszük és felöntjük hideg vízzel. Forrástól számítva félórán át főzzük. Tálcára tesszük és hagyjuk kihűlni, hidegen csomagoljuk ki és szeleteljük.
Más húsból is készíthetjük, az eljárás ugyanez. Ízlés szerint fűszerezhetjük, tehetünk bele gombát, paprikát, hogy olyan legyen, mint a bolti töltött párizsi. Mielőtt fóliába csomagolnánk a masszát, akkor keverjük bele a zöldségeket és úgy tekerjük fel.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 10. 06:57
A párizsi csirkemellből elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.