Újburgonya bundában recept
40 perc
Kalóriaszegény
130 kcal
1 tojás
1 dl tej
1 evőkanál resz. vör.hagyma
só
őrölt börs
1 késhegynyi őrölt szerecsendióvirág
8-10 dkg liszt
1/2 kg apró szemű újburgonya
olaj a sütéshez
Az Újburgonya bundában elkészítési módja:
A felvert tojást, a tejet, a vöröshagymát, a sót, a borsot és a szerecsendió-virágot összekeverem, majd a lisztet is hozzáadva 10 percig pihentetem. A masszának palacsintatészta sűrűségűnek kell lennie. A gondosan megmosott és leszárított újburgonyát lisztben megforgatom, majd a tésztába mártva bő, forró olajban, fedő alatt pirosra sütöm az egyik oldalán, ezután megfordítom, és a másik oldalán fedő nélkül sütöm készre. Szűrőkanálba téve lecsurgatom róla a felesleges olajat, és meleg tálra teszem. Rizzsel vagy párolt zöldséggel és salátával tálalom.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: c445ab939a, 2008. jan. 9. 22:03
Az Újburgonya bundában elkészítési módja és hozzávalói.