Zöldfûszeres sült újburgonya recept
A Zöldfûszeres sült újburgonya hozzávalói:1 kg újburgonya
15 dkg tehéntúró
2 tojás
4 dl kefir
5 dkg rozspehely
1-1 csokor friss zöld kapor
zellerlevél és petrezselyem
1 fej egészen zsenge
még zöld fokhagyma
1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt
késhegynyi törött fehér bors
só; olaj a sütéshez.
A Zöldfûszeres sült újburgonya elkészítési módja:
A burgonyát megmosom, kissé ledörzsölöm, de nem hámozom meg, csak alaposan leszárítom. Bõ, forró olajban szép pirosra sütöm. A burgonyát szûrõkanállal kiszedem az olajból, és egy tûzálló tálra terítem. Amíg a burgonya sül, elkészítem az öntetet: az áttört túrót összekeverem a felvert tojásokkal és a kefirrel, majd beleforgatom a rozspelyhet és az összes zöldfûszert. Belekeverem a megtisztított és vékony karikákra aprított zöldhagymát, valamint a fokhagymát, majd kevés sóval és borssal fûszerezve, rálocsolom a burgonyára. Fedetlenül annyi idõre teszem be az elõmelegített, forró sütõbe, hogy a teteje szép aranysárgára süljön. Hagymás paradicsomsalátával nagyon finom.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:43
A zöldfûszeres sült újburgonya elkészítési módja és hozzávalói.