Sajtos búzagaluska leves recept
A Sajtos búzagaluska leves hozzávalói:4 evõkanál reszelt füstölt sajt
3 evõkanál búzapehely
3 dkg vaj (vagy margarin)
1 evõkanál korpás liszt
1 tojás
2 dl kefir
késhegynyi reszelt szerecsendió
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
só
1 mokkáskanál törött fehér bors.
A Sajtos búzagaluska leves elkészítési módja:
Fazékba teszem a vajat. Habzásig hevítem a korpás liszttel, majd 3 dl hideg vizet ráöntök és simára keverem. Felforralom, és még 5 dl vizet öntök hozzá. Közben a felvert tojást összekeverem a búzapehellyel, a reszelt sajt felével, a zúzott fokhagymával, a borssal és a sóval. 10 percig pihentetem. A kefirt simára keverem fél dl vízzel, és beleöntöm a forrásban lévõ levesbe. A galuskamasszát mokkáskanállal beleszaggatom, és kevergetve legalább 10 percig forralom. Végül beleszórom a finomra vágott petrezselyemzöldet, és befedve 10 percig állni hagyom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 27. 17:39
A sajtos búzagaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.