Currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) recept
A Currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) hozzávalói:A leveshez:
700 g sütőtökhús
olaj
1 fej vöröshagyma
1 tk. curry
1 l zöldségleves alaplé
1 dl rizstejszín
só,bors
A pirított kenyérkockákhoz:
2 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
pár szelet szikkadt kenyér kockázva
A Currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a curryt. Ezután jöhet bele a sütőtök. 5 percig közepes lángon pirítjuk, majd hozzáöntjük az alaplevet. Fedő alatt 15 percig főzzük, ezután pürésítjük botmixerrel, és hozzáadjuk a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük. Egy másik edénybe olajat öntünk, majd belepréseljük a fokhagymát. Miután összekevertük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kissé kihűlni. Ezután megforgatjuk benne a kenyérkockákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig pirítjuk, tálaláskor a levesre szórjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: a9c2efb418, 2017. szept. 16. 17:59
A currys sütőtökkrémleves fokhagymás pirított kenyérkockákkal (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.