Májgombóc vajjal, egyszerűen recept


2 db csirkemáj
1-2 db tojás
fél fej vöröshagyma
fél csokor petrezselyem
aprítva
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 kiskanál teavaj
1 kiskanál parajdi só
frissen őrölt fekete bors
csipetnyi őrölt csombor
A Májgombóc vajjal, egyszerűen elkészítési módja:
A csirkemájakat megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk és éles késsel elkaparjuk. A finomra aprított vöröshagymát egy kiskanál vajon megfonnyasztjuk. A csirkemáj pépet a tojással, dinsztelt hagymával, a vágott petrezselyemmel jól elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meghintjük csipetnyi csomborral és apránként hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy formázható, de semmiképp sem kemény massza legyen a végeredmény. Kb 6-8 percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel apró gombócokat formázunk, a lassan fövő levesben megfőzzük.
Kiváló az ünnepi levesekhez.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. szept. 11. 05:10
A májgombóc vajjal, egyszerűen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.