Sajtos csirkemáj-rizottó recept
A Sajtos csirkemáj-rizottó hozzávalói:50 dkg csirkemáj,
30 dkg rizs,
20 dkg gomba,
15 dkg főtt zöldborsó,
10 dkg reszelt sajt,
1 kis fej vöröshagyma,
5 evőkanál olaj,
majoránna,
fél csokor petrezselyemzöld,
só,
bors.
A Sajtos csirkemáj-rizottó elkészítési módja:
Mosd meg a rizst, majd 2 evőkanálnyi olajon forrósítsd át. Öntsd fel 5-6 dl forró vízzel, és fedő alatt párold puhára. Tisztítsd meg a hagymát, aprítsd fel, majd olajon süsd üvegesre. A megtisztított gombát és májat vágd kis kockákra. Először a gombát, majd a májat is add hozzá a megpárolt hagymához. Sózd meg, ízesítsd borssal, majoránnával, és pár percig folyamatos kevergetés közben pirítsd. Szórd meg a felaprózott petrezselyemmel, azután forgasd bele a zöldborsót és a reszelt sajt felét. Tálaláskor szórd meg a maradék sajttal.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. márc. 17. 17:33
A sajtos csirkemáj-rizottó elkészítési módja és hozzávalói.