Csírás galuska recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csírás galuska hozzávalói:
fél kg burgonya
annyi liszt, hogy galuskát tudjunk szaggatni
só
1db tojás
olaj a kisütéshez
A Csírás galuska elkészítési módja:
Ez a neve Szabolcsban, a sztrapacskának. Én így készítem: lereszelt krumplihoz, adok egy tojást, és annyi lisztet, hogy nem lágy, de nem is kemény állagot kapjak.Forró vízben galuskákat szaggatok.Hideg vízzel jól átmosom.Túróval, szalonna tepertővel az igazi.De párolt édes káposztával, vagy savanyúval is finom.Semmihez nem hasonlítható ízek.
Olajon lepírított hagymával is laktatós.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. márc. 16. 19:53
A csírás galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.