Kapros puliszkagolyók recept




fél liter tej
fél liter víz
4 dl kukorica liszt
só
bors
1 ek olaj
zöld kapor levél
snidling levele
bazsalikom
A Kapros puliszkagolyók elkészítési módja:
Fél liter tejet, fél liter vizet felmelegítünk, (nem forralásig). A tűzről levéve, hozzákeverjük a 3-4 dl kukoricalisztet, kevés sót, csipetnyi borsot, 1 -EK olajat. Jól elkeverjük, 10-15 percig állni hagyjuk. Újból tűzre rakjuk, és kis lángon, állandóan kevergetve át főzzük. Föfögjön, mint a vulkán. A végén bele keverünk apróra vágott kapor levelet, és snidlinget. Ezzel már csak átforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, és még langyosan golyókat formálunk(a legjobb a fagyis kanál).Megszórhatjuk friss kaporral, bazsalikommal és hagymaszárral. Sült cukkinivel, és padlizsánnal, nagyon ízletes, laktató, és egészséges. A golyók bármilyen étel köreteként adhatók.
A zöld fűszerek izlés szerint elhagyhatóak.Nélkülükis finom.
FOTÓ a naplómba!!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: rolvisa, 2008. márc. 16. 19:47
A kapros puliszkagolyók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.