Zselés szelet recept

Elkészítési idő 80 perc

A Zselés szelet hozzávalói:
10 db tojás
30 dkg cukor
10 dkg ét csoki
10 dkg dió
10 dkg zselés cukor
10 dkg liszt
Piskótához-kétszer
4 db tojás
1 ek sütőpor
4 ek cukor
4 ek liszt
Krémhez.
0.5 l tej
6 ek liszt
1 db citrom
20 dkg vaj, vagy margarin
20 dkg porcukor


A Zselés szelet elkészítési módja:
10 tojás fehérjéből kemény habot verünk, 30 dkg por cukrot kanalanként adva hozzá. 10 dkg tördelt ét csokit, 10 dkg darabos diót, 10 dkg zselés cukrot felvágva darabokra, ezeket 10 dkg liszttel elkeverve, óvatosan hozzá keverjük, inkább szárítjuk, mint sütjük. Sütünk 2 db 4 tojásos piskótát.(nagy gáz tepsibe) A két piskóta, közé kerül a zselés lap, a következő krémmel. KRÉM: fél liter tejből 6 evőkanál liszttel, a 10 tojás sárgájával főzött krémet, készítünk. Ha kihűlt, összekeverjük a 20 dkg cukor, 20 dkg vaj sima keverékével, 1 db átszűrt citrom levével. Piskóta, krém, zselés lap, krém, piskóta, tetejére porcukor, de kerülhet rá rózsaszín máz is, így mutatósabb. Citromos máz: 3 ek átszűrt citrom lé 20 dkg porcukor 3 ek olaj Rózsaszín máz:3 ek megy lé 20 dkg porcukor 3 ek olaj Jó simára kikeverjük. Márványozás: a felkent rózsaszín mázra vékony csíkban, kb 3 ujjnyi távolságra felcsurgatjuk a fehér mázat. Egy kés hegyével „S „alakban elhúzzuk a csíkokat. A fehér mázból, márványozáshoz elég a harmad részt kikeverni. Ilyen lesz. http://picasaweb.google.hu/rolvisa/STemNyek/photo#5157719897881363746

FOTÓ a naplóba.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zselés szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook