Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldborsós metélt recept

Zöldborsós metélt recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldborsós metélt hozzávalói:
4 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
4 paradicsom
15 dkg zöldborsó (konzerv)
50 dkg laposmetélt
15 dkg puha sajt
10 reszelt parmezán (jellegű) sajt



A Zöldborsós metélt elkészítési módja:
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. 3 evőkanál olajon aranysárgára sütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott és csíkokra vágott paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és 15 percig pároljuk, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldborsót, összemelegítjük. Levesszük a tűzről, és melegen tartjuk. Közben sóval és 1 evőkanál olajjal ízesített forró vízben kifőzzük a tésztát, lecsepegtetjük. A tésztát zöldborsós mártással összekeverjük. A kis kockákra vágott puha és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldborsós metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook