Mediterrán salátám recept
A Mediterrán salátám hozzávalói:15 dkg zöldbab
15 dkg zöldborsó /mindkettő lehet fagyasztott/
3 db főtt krumpli
1 db sárga húsú paprika
1 db zöld húsú paprika
1 db vöröshagyma vagy
1 csokor újhagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 paradicsom
20 dkg tonhal sós lében /konzerv/ vagy
1 doboz olajos hal
10 dkg olajbogyó/ /aki szereti/
1,5 dl víz
1/2 teáskanál só
A mártáshoz:
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál olívaolaj /ha olajos konzervhalat használunk, ez elmaradhat, mert annak az olaját tegyük a mártásba/
a tonhal leve
2 evőkanál citromlé
őrölt bors
esetleg pici só, de előtte kóstoljuk meg
A Mediterrán salátám elkészítési módja:
A borsót és a zöldbabot a sós vízben kb. 10-15 percig főzzük, majd szűrjük le. A levében megfőzünk 3 db kockákra vágott krumplit. A paprikákat rövid csíkokra vágjuk. A hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat kockákra vágjuk, majd 8 gerezdre vágjuk. Egy tálba tesszük a hozzávalókat, a fokhagymát apróra vágva rászórjuk. Elkészítjük a mártást /egyszerűen minden hozzávalót villával simára keverünk/, s ráöntjük a salátára. A konzerv halat - aminek a levét már felhasználtuk a mártáshoz - kisebb darabokra vágjuk, vagy a tonhalat villával kisebb darabokra szedjük és óvatosan a salátába tesszük. Én még kaporral is megszórtam, ki hogy szereti. Lehűtve kenyérrel vagy anélkül fogyasztjuk.
Fotó megtekinthető a naplóm 616-os bejegyzésében.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2011. júl. 3. 09:00
A mediterrán salátám elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.