Gyümölcsös szárnyas-saláta 4 személyre recept
A Gyümölcsös szárnyas-saláta 4 személyre hozzávalói:Hozzávalók: 30 dkg főtt szárnyashús (legjobb a csirke- vagy pulykamell)
2 kivi
4 nagy sárgabarack
1 rózsaszín húsú grapefruit
A marinádhoz: 1 teáskanál cukor
1 citrom leve
1 narancs leve
6 evőkanál tejföl
2 evőkanál rum
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
1 friss mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított).
A Gyümölcsös szárnyas-saláta 4 személyre elkészítési módja:
Elkészítés: A szárnyas-húst vékony csíkokra metéljük. A kivit és a mangót meghámozzuk, az utóbbinak a magját eltávolítjuk, a gyümölcsöket csíkokra vágjuk, közben a kicsurgó levet felfogjuk. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héja se maradjon rajta. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét ennek is felfogjuk. Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük. A marinádhoz a cukrot a citromlében és a narancslében kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A rumot és a gyümölcsök felfogott levét beleöntjük, és borssal valamint a nagyon finomra vágott mentalevéllel fűszerezzük. Tipp: Az egzotikus gyümölcsök ideális kiegészítői a szárnyas-salátának. Mangó helyett friss ananászt is használhatunk. A grape fruit fehér héját is eltávolítjuk, így lesz igazán finom. A marinádot a gyümölcsös szárnyas-húsra öntjük, jól összekeverjük, és kevés mentalevéllel díszítjük. Köret: friss francia kenyér.
Italajánlatunk: fehérbor vagy rozé újbor.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mobil968, 2011. júl. 2. 21:51
A gyümölcsös szárnyas-saláta 4 személyre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.