Tartáros virslisaláta recept
60 perc
A Tartáros virslisaláta hozzávalói:
5 db tojás
5 db virsli
10 dkg francia saláta alap
1 paprika
3 db csemege uborka
fél alma
Tartárhoz:
2 db tojássárgája
1,5- 2 dl olaj
tejföl
mustár
só
citromlé
fehérbor
bors
porcukor
A Tartáros virslisaláta elkészítési módja:
Az 5 tojást, virslit, francia saláta alapot megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Addig összevágjuk az almát, az uborkát és a paprikát kockákra. A tartárhoz a 2db tojást ketté választjuk. A sárgájához hozzáadjuk a mustárt, a sót, a borsot, a citromlevet és a porcukrot. Majd lassan belecsorgatjuk folytonos kevergetés mellett az olajat. Ha már jó sűrű és az olaj is elfogyott bele rakjuk a bort és a tejfölt. Mikor már kihűltek a tojások és a virsli akkor összevágjuk őket. A virsliket karikára a többit kockára. Majd bele forgatjuk a tartárba. A végén hozzáadjuk a franciasaláta alapot is. Hűtőbe tesszük 2-3 órára, majd fogyasztjuk.
Az ízesítőanyagokat nem írtam le, hogy miből mennyi, mert azt mindenki ízlés szerint rakjon bele.
Mindenképp hagyjuk kihűlni az alapanyagokat.
Friss sós kiflivel nagyon finom.
Ezt a receptet is több helyről válogattam össze, lehet, hogy lesz ezen az oldalon hasonló.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Aramina, 2011. jún. 22. 18:36
A tartáros virslisaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.