Kovászolt káposzta, karfiol. recept
20 perc
A Kovászolt káposzta, karfiol. hozzávalói:
1 kg fejes káposzta/új/
1/2 kg karfiol
4-5 kicsi uborka
só /tengeri/ víz barna kenyér
1 csokor kapor
5 literes befőttes üveg
A Kovászolt káposzta, karfiol. elkészítési módja:
Megmossuk a hozzávalókat,A karfiolt egyforma darabokra szedjük. A káposztát négyrészre vágjuk, majd, 1 centis szeletekre az uborkát bevagdossuk. Az üveg aljára kapor, majd a többi finomság szép sorjába tetejére kapor.A sót /tengeri/melegvízbe oldjuk fel öntsük a befőttes üvegbe, majd a gézbe tekert barnakenyeret tegyük rá.Fóliával takarjuk le az üveget, napon 5-6 napig érleljuk.
Nagyon finom nyári csemege husok mellé.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d3f56e5479, 2011. jún. 19. 16:48
A kovászolt káposzta, karfiol. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.