Zöldbab saláta recept
60 perc
A Zöldbab saláta hozzávalói:
1 kg zöldbab
4-5 szem krumpli,
3-4 fehér hagyma
petrezselyem, kapor, só
A levéhez:
ecet, víz, édesítő olaj oliva vagy tökmag
A Zöldbab saláta elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítom , megmosom vékony szeletekre vágom, besózom állni hagyom. A zöldbabot átmosom megtisztítom összevágom, a krumplit megmosom, vékony csíkokra vágom, és a babbal megfőzöm sózom. Bő lében főzöm, mert ebből csinálom a levet.A készrefőtt babot leszűröm,a levet izesítem, ecet édesítő, kapor. Jénai tálba rétegezem a babot, a sózott fehérhagymát még van anyagunk, majd meglocsoljuk az olajjal, petrezselyemmel diszítem,és ráöntöm a levet.
Előző este készítem el , így az ízek jól összeérnek. Tehetünk bele koktél paradicsomot, így még finomabb. Sültek mellé kitünő nyári saláta.
Jó étvágyat!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d3f56e5479, 2010. aug. 9. 21:22
A zöldbab saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.