Paradicsomos, tojásos zöldbab recept
A Paradicsomos, tojásos zöldbab hozzávalói:40 dkg zöldbab
50 dkg paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 csokor petrezselyemzöld
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors
kakukkfű
őrölt babérlevél
édesítő
ecet
citromlé
A Paradicsomos, tojásos zöldbab elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, három db-ot félreteszünk, a többit felszeletelve a hagymához keverjük. Ha a paradicsom levet engedett, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot és az egyik zúzott fokhagymagerezdet. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, őrölt borssal meg egy kis édesítővel ízesítjük és lefedve, kis lángon kb. 25 percig pároljuk. Ezután egy salátástálba halmozzuk, és hagyjuk kihűlni. Közben két deci sós, ecetes vizet forralunk, óvatosan beleütjük a tojásokat, öt percig gyenge tűzön forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük és a paradicsomos zöldbab tetejére tesszük. Végül elkészítjük a mártást. A maradék olajban kissé megpároljuk a félretett, kis kockákra vágott paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, őrölt borssal, egy csipet kakukkfűvel és őrölt babérlevéllel fűszerezzük, a citromlével pikánssá savanyítjuk és kb. 15 percig forraljuk. A sűrű mártással meglocsoljuk a tojásokat, majd jól lehűtjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 26. 14:30
A paradicsomos, tojásos zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.