Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Burgonyával rakott padlizsán recept

Burgonyával rakott padlizsán recept

A Burgonyával rakott padlizsán hozzávalói:
kb. 50 dkg padlizsán
3 nagy burgonya
2 paradicsom
3 tojás
3 dkg reszelt sajt
6 evőkanál tej
só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
a sütéshez olaj


A Burgonyával rakott padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt egy centis karikákra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Pihentetés után forró olajban megsütjük és félretesszük. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a padlizsánt meg a burgonyát, és befedjük a felszelelt paradicsommal. Közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, végül befedjük a felszeletelt paradicsommal. Ezt is megsózzuk. A tejjel felvert tojásba tesszük a reszelt sajtot, csipet szerecsendióval ízesítjük és ráöntjük a rakottasra. Sütőben megsütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A burgonyával rakott padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook