Burgonyával rakott padlizsán recept
A Burgonyával rakott padlizsán hozzávalói:kb. 50 dkg padlizsán
3 nagy burgonya
2 paradicsom
3 tojás
3 dkg reszelt sajt
6 evőkanál tej
só, őrölt bors
reszelt szerecsendió
a sütéshez olaj
A Burgonyával rakott padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt egy centis karikákra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. Pihentetés után forró olajban megsütjük és félretesszük. A megmosott burgonyát héjában megfőzzük,meghámozzuk és karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálban rétegesen lerakjuk a padlizsánt meg a burgonyát, és befedjük a felszelelt paradicsommal. Közben a rétegeket sózzuk, borsozzuk, végül befedjük a felszeletelt paradicsommal. Ezt is megsózzuk. A tejjel felvert tojásba tesszük a reszelt sajtot, csipet szerecsendióval ízesítjük és ráöntjük a rakottasra. Sütőben megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 23. 20:45
A burgonyával rakott padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.