Rakott paraj recept
A Rakott paraj hozzávalói:50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl
só
a tál kikenéséhez vaj
A Rakott paraj elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg. A tetejére jusson tejföl és sajt. Sütőben szép pirosra sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 22. 20:26
A rakott paraj elkészítési módja és hozzávalói.