Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Rakott paraj recept

Rakott paraj recept

A Rakott paraj hozzávalói:
50 dkg paraj (spenót)
50 dkg burgonya
15 dkg reszelt sajt
3 dl tejföl

a tál kikenéséhez vaj


A Rakott paraj elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A megtisztított, megmosott parajt csíkokra metéljük, sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, kibéleljük egy sor burgonyával, rásímítunk egy kevés parajt, meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. A rétegzést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A burgonyát közben kissé sózzuk meg. A tetejére jusson tejföl és sajt. Sütőben szép pirosra sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A rakott paraj elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook