Kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin recept
A Kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin hozzávalói:50 dkg burgonya
2 tojás
3dl tej
1 doboz kukorica konzerv
15 dkg reszelt ementáli sajt
1 mk.só
fél mk.bors
késhegynyi szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma és vaj a tál kikenéséhez
A Kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin elkészítési módja:
A burgonyát nagyon vékonyra felszeleteljük. (akár uborkagyaluval is lehet). A tojást a tejjel elhabarjuk, a burgonyával, a lecsöpögtetett kukoricával, meg a sajt kétharmadával összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk és szerecsendióval fűszerezzük. A fokhagymát finomra aprítjuk, a vajjal összekeverjük és egy kb. 20x20 centis tűzálló tálat bedörzsölünk vele. A tejes-tojásos, kukoricás burgonyát beleöntjük, a tetejét elsimítjuk, a maradék sajttal megszórjuk. Kb. 200 fokon 50-60 percig sütjük. Ha a vége felé túlzottan pirulna, a tetejét alufóliával letakarjuk. Amíg kisül, elkészítjük a cukkinit.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. júl. 31. 16:48
A kukoricás-sajtos "rakott" krumpli és rántott cukkin elkészítési módja és hozzávalói.