Rakott burgonyapüré recept
A Rakott burgonyapüré hozzávalói:2 kg burgonya,
50 dkg darált hús,
1 doboz csemege kukorica konzerv,
2 db kaliforniai paprika felkockázva,
2,5 dl tejszín ( vagy tej),
6 dkg vaj,
10 dkg reszelt sajt (lehet füstölt sajttal felezve),
1 nagy fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
0,5 dl olívaolaj,
só,
bors,
lestyán,
bazsalikom,
borsfű,
pirospaprika,
szerecsendió,
1,5 dl paradicsomlé.
A Rakott burgonyapüré elkészítési módja:
A burgonyát megfőzzük, és a vajjal, tejszínnel, szerecsendióval robotgép segítségével pürésítjük. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kukoricát lecsepegtetjük. A kaliforniai paprikát kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük benne, majd hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel, pirospaprikával megszórjuk, ráöntjük a paradicsomlevet. A darált húst a serpenyőben fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát és a kockára vágott paprikát, puhára pároljuk. Egy sütőtál aljára elosztjuk a zöldséges darált húst. Erre rákenjük a krumplipürét. A krumplipüré tetejére reszeljük a sajtot. Előmelegített 220 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük, majd 2 percig légkeverésen pirítjuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 5. 09:16
A rakott burgonyapüré elkészítési módja és hozzávalói.