Mexikói csirke 2. recept
120 perc
A Mexikói csirke 2. hozzávalói:
csirke szárny, alsó és felső comb, kb. 1,5 k,
2 doboz csemege kukorica konzerv
2 fej vörös hagyma
3 db nagyobb kaliforniai paprika, három színben
6 db paradicsom
3 gerezd fokhagyma
0,5 liter vörös bor
csípós chilli por, de ez ki is maradhat
só
az arányok ízléstől függően változtathatóak
A Mexikói csirke 2. elkészítési módja:
A csirkehúst miután megtisztítottad, besózod és megszórod chilli porral. Aki nem szereti a csípős ételt, vagy gyerek is vannak a családban, ezt nyugodtan kihagyhatja, ugyanolyan fínom lesz. Ezután kockára vágod a vöröshagymát, kaliforniai paprikát, paradicsomot. összetöröd a fokhagymát és összekevered az egészet a csemege kukorica konzervvel. Egy jénai tálba rétegesen elhelyezed az összetevőket. Az aljára a húst, utána a zöldségkeverékkel befeded, majd újra a hús és züldségkeverék, amíg el nem fogy vagy tele nem lesz a tál. Na, ha ez kész, alufóliával lefeded és közepes hőmérsékletű sütőbe rakod. A sütő hőfoka akkor jó, ha az ablakán látod, hogy a tálben lassan forr az étel leve, mozognak a buborékok. Kb. 1-1,5 óra múlva megnézed, a sütőböl kivéve a csirkehúst villával megszúrod. A vörös bort az ételbe beleönteni szigorúan tilos, az a szakácsnak jár, főzés közben kortyolgatni! Ha a húst puhának találod, leveszed az alufóliát és annyi idöre még visszateszed a sütőbe, hogy a levéből egy kicsi elfőjjön. Rízzsel tálalod.
Nálam már előfordult, hogy a zöldségek nagyon sok levet eresztettek és a sütőbe kifolyott belőle.Ilyenkor ki szoktam venni a tálat és a levéből szoktam kivenni. Ja és a vörösborra figyelni!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: visti60, 2008. dec. 23. 06:46
A mexikói csirke 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.