Mézes-narancsos csirkeszárny recept
A Mézes-narancsos csirkeszárny hozzávalói:8 db csirkeszárny,
1 narancs leve,
1 fél citrom leve,
1 evőkanál szójaszósz,
1 evőkanál méz,
2 gerezd fokhagyma
A Mézes-narancsos csirkeszárny elkészítési módja:
Keverd össze a narancs és a citrom levét az összezúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az így kapott páclevet öntsd a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával valamint a szójaszósszal. Öntsd a páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra, és hagyd néhány órát állni. Vedd ki a húst a pácléből és forró olajban (a legjobb, ha Wokban) süsd meg. Sütés közben locsolgasd a visszamaradt páclével. Amikor a hús jól átsült, csepegtesd rá a mézet és gyors mozdulatokkal szedd ki (vigyázz, mert a méz gyorsan odaég, és keserű lesz a hús tőle) a wokból. Friss salátával nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 5. 07:53
A mézes-narancsos csirkeszárny elkészítési módja és hozzávalói.