Sonkás-zsályás sertéskaraj recept
A Sonkás-zsályás sertéskaraj hozzávalói:60 dkg (4 nagy szelet) sertéskaraj,
20 dkg füstölt sonka,
8 zsályalevél,
só,
őrölt bors,
0,5 dl olaj;
20 dkg apró szemű paradicsom,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld;
50 dkg burgonya,
2 tojás,
2 dl tejszín
A Sonkás-zsályás sertéskaraj elkészítési módja:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A körethez a meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre (vagy gyaluld le) és tedd tepsibe és öntsd rá a sóval, borssal fűszerezett, tejszínnel elkevert tojást és süsd kb. 50 percig, amíg meg nem pirul. Szeleteld fel, és enyhén veregesd ki a húst, hogy szép nagy szeletet kapj, majd sózd és borsozd meg. A sonkát vágd vékony csíkokra és oszd el egyenletesen a hússzeleteken. Tegyél mindegyik szeletre 2 levél zsályát, majd hajtsd össze a húst és hústűvel vagy fogvájóval alaposan tűzd össze. Az olajat forrósítsd fel a serpenyőben, és 10-12 perc alatt kis lángon süsd meg rajta a húsokat (körös-körül). Mialatt a hús sül, vágd félbe a megmosott paradicsomokat és add a hús mellé. Enyhén sózd és borsozd meg, majd amikor a hús már puhára sült, kevés vizet aláöntve forrald össze.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 5. 07:52
A sonkás-zsályás sertéskaraj elkészítési módja és hozzávalói.