Fűszeres pácolt oldalas recept
A Fűszeres pácolt oldalas hozzávalói:2 kg sertés oldalas,
15 dkg liszt,
2 teáskanál só,
1/4teáskanál frissen őrölt feketebors,
3 evőkanál zsír,
3,5 dl húsleves vagy zöldségleves,
1/2 dl ketchup,
3 evőkanál worchestershire szósz,
2 evőkanál ecet,
1/2 teáskanál zelleres só,
1/4 teáskanál cayenne bors,
1/2 teáskanál szegfűszeg,
1/2 teáskanál jamaikai szegfűbors (vagy 1 rész szerecsendió,
2-2 rész őrölt fahéj és szegfűszeg),
1 babérlevél,
1 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma nagyobb darabokra vágva,
2 evőkanál liszt
A Fűszeres pácolt oldalas elkészítési módja:
Vágd az oldalast kisebb darabokra 2-2 csontonként, és papírzacskóban rázogatva vond be őket a liszt, a só és a bors keverékével. Egy vastag falú serpenyőben olvaszd fel a zsírt, és közepes lángon pirítsd meg rajta a húsokat mindkét oldalukon. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Miközben a hús pirul, keverd össze a húslevest a ketchuppal, worchestershire szósszal, ecettel, zelleres sóval, a fűszerekkel és a fokhagymával. Ha zöldséglevet használsz, adj hozzá még 3 evőkanál worchestershire szószt. Tedd a húst egy tepsibe, öntsd rá a leveses keveréket és add hozzá a hagymadarabokat. Alufólia alatt süsd puhára kb. másfél óra alatt. Amikor kész, szűrőkanállal szedd ki a húst és a hagymát, és tedd vissza az elzárt sütőbe, hogy meleg maradjon. A levéről halászd le a zsírt és szűrd át egy lábosba, forrald fel. Keverd simára a 2 evőkanál lisztet ½ dl hideg vízzel, majd két részben add a húsléhez, hogy a megfelelő állagot tudd elérni. Főzd még 3-5 percig. Vedd ki a sültet a sütőből, öntsd le a szósz felével, a többit mártásnak add mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. ápr. 3. 06:33
A fűszeres pácolt oldalas elkészítési módja és hozzávalói.