Palacsinta kókusszal, ananásszal recept
A Palacsinta kókusszal, ananásszal hozzávalói:Hozzávalók 8 darabhoz:
8 palacsinta (alapreceptet)
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék
1 csomag vaníliás cukor
1 őrölt szerecsendió
1 evőkanál citromlé
10 dkg darabolt ananász, konzerv
1 evőkanál vaj
A Palacsinta kókusszal, ananásszal elkészítési módja:
Az alaprecept szerint készítsd el a palacsintákat. Az ananászt csepegtesd le, vágd egészen apróra. A cukorból és 2 dl ananászléből (ha nincs annyi vízzel egészítsd ki) főzz cukorszirupot. Keverd bele a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot, és mérsékelt tűzön folytonos keverés mellett főzd 4-5 percig. A tűzről levéve ízesítsd szerecsendióval és citromlével, majd keverd el benne az ananászdarabokat. Töltsd meg a krémmel a palacsintákat, tekerd fel, és forró, olvasztott vajjal megkenve tálald.
Alaprecept édes palacsintához
Hozzávalók 8 palacsintához:
2 tojás
4 dl tej
2 dkg kristálycukor
20 dkg liszt
1 evőkanál olaj
A tojást és a hideg tejet töltsd tálba, szórd bele a cukrot, egy csipet sót, és keverd ki habverővel. Apránként szórd bele a lisztet, állandóan keverve, hogy a tészta ne csomósodjon össze. A szükséges tejmennyiség felét szénsavas ásvány- vagy szódavízzel helyettesítheted, amit a tejjel elkevert tésztához fokozatosan önts hozzá, majd keverd simára. A massza tejszín sűrűségű legyen. A kész tésztát legalább félórán át pihentesd. Sütés előtt keverd bele az olajat is, és palacsintasütőben vagy bevonatos serpenyőben süss vékony palacsintákat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2009. ápr. 4. 06:36
A palacsinta kókusszal, ananásszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.