Betyárpörkölt recept
A Betyárpörkölt hozzávalói:3 fej közepes vöröshagyma,
50 dkg fejeskáposzta,
50 dkg sertéslapocka,
2 dl tejföl,
2 evőkanál liszt,
só,
bors,
pirospaprika,
majoránna,
olaj.
A Betyárpörkölt elkészítési módja:
A hagymát lassú tűzön megdinszteljük. Rátesszük a kockára vágott sertéshúst, lassú tűzön fehéredésig sütjük. Levesszük a tűzről, beletesszük a paprikát és a fűszereket. Kb. 30 percig fedő alatt vízzel felöntve főzzük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a csíkokra felaprított káposztát. Amikor készre főtt, a tejfölös liszttel behabarjuk. Vigyázat, ezzel nem szabad már főzni, csak hagyni, hogy rottyanjon egyet.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. ápr. 3. 09:09
A betyárpörkölt elkészítési módja és hozzávalói.