Gombatál recept
A Gombatál hozzávalói:50 dkg burgonya
30 dkg gomba
1 csomag újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöldje
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
só
őrölt bors
késhegynyi őrölt fűszerpaprika
A Gombatál elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzni, meghámozni, karikákra szelni. A zöldhagymákat zöldjével együtt felkarikázni, olajban üvegesre párolni, hozzáadni a megtisztított, felszeletelt gombát is. Sózni, fűszerezni. Hozzáadni az egyik zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöld felét. Puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Óvatosan összekeverni a burgonyával egy tűzálló tálban, majd sütőbe tolni 10 percre, míg jól átmelegszik. Tálaláskor rászórni a maradék felaprított petrezselymet és meglocsolni a tejföllel, amihez hozzáadjuk a másik zúzott fokhagymát is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. márc. 19. 09:01
A gombatál elkészítési módja és hozzávalói.