Csirkés-fűszeres rakott krumpli recept
A Csirkés-fűszeres rakott krumpli hozzávalói:1, 2 kg burgonya
7 evőkanálnyi chili szósz
2 evőkanálnyi fokhagymapor
1 evőkanálnyi pirospaprika
1 evőkanálnyi őrölt fekete bors
fél evőkanálnyi só
80 ml olívaolaj
1 kg csirkemell
25 dkg sajt
6 szelet bacon
2 újhagyma
egy kis zsír
A Csirkés-fűszeres rakott krumpli elkészítési módja:
Egy közepes méretű tepsit zsírral vékonyan kikenünk. Az olívaolajat egy tálba öntjük, hozzáadjuk a chili szószt, majd beleszórjuk és alaposan elkeverjük benne a fokhagymaport, a pirospaprikát, a borsot és a sót. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a fűszeres szószba. Ezután átkanalazzuk a krumplikockákat a kikent tepsibe, vigyázva arra, hogy a fűszeres szószból minél több maradjon vissza a tálban. A tepsit a 260 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percen át sütjük, addig, amíg a burgonya szépen megbarnul és ropogóssá válik. Annak érdekében, hogy egyenletesen átsülhessen, a krumplit sütés közben többször átforgatjuk. Amíg a burgonya sül, a nyers csirkemellet is kockákra, vagy csíkokra vágjuk, majd alaposan beleforgatjuk a tálban maradt olajos fűszerkeverékbe, amelyben ezután állni hagyjuk. A bacont kis csíkokra vágjuk, amelyeket egy pici zsíron finoman megpirítunk. Az újhagymát kis darabkákra vágjuk, a sajtot pedig lereszeljük. Amikor a burgonya szép ropogósra sült, kivesszük a tepsit a sütőből, és a fűszeres csirkemell-darabkákat elegyengetjük a krumpli tetején. Ezután rászórjuk a reszelt sajtot, a pirított bacont és az újhagymát is, majd a tepsit visszahelyezzük a sütőbe, és 200 fokon addig sütjük tovább az ételt, amíg a csirkehús teljesen át nem sül.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 10. 18:53
A csirkés-fűszeres rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.