Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben recept
A Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben hozzávalói:1 kis fej karfiol
4 ek tejföl
2 db tojás
3 csapott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 teáskanál petrezselyem
15 dkg sajt
60 dkg csirkemell filé
20 dkg bacon
0.5 ek vaj (forma kikenéshez)
1 teáskanál zsemlemorzsa (forma kikenéshez)
A Csirkemelles rakott karfiol őzgerincben elkészítési módja:
A karfiolt félpuhára főzzük, majd a 4 ek tejföllel, a tojásokkal, a liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal elkeverjük. A csirkemellet apróra kockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával. Baconnel kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. Beleöntjük a húsos masszát, majd a lelógó szalonnákat ráhajtjuk. (Esetleg ha nem fedi teljesen, akkor még tehetünk rá szalonnát.) Előmelegített sütőben készre sütjük. Utána kifordítjuk a formából egy tepsire, és megpirítjuk a bacont. Hűlés után szépen szeletelhető. Petrezselymes burgonyával, esetleg savanyúsággal kínáljuk. Jó étvágyat! sütési hőfok: 200°C sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 9. 18:52
A csirkemelles rakott karfiol őzgerincben elkészítési módja és hozzávalói.