Vörösboros gombapaprikás tésztával recept
A Vörösboros gombapaprikás tésztával hozzávalói:2 személynek:
30 dkg csiperkegomba
1 db paprika
1 db csípős hegyes paprika
4 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 szál kakukkfű
1 szál rozmaring
chiliszósz
só
őrölt feketebors
őrölt csípős pirospaprka
morzsolt kakukkfű
1 dl vörösbor
4 evőkanál tejföl
2 evőkanál libazsír
25 dkg tészta
1 szál újhagyma zöldje
6 evőkanál tejföl
A Vörösboros gombapaprikás tésztával elkészítési módja:
A hagymákat durván aprítom, a paprikákat és a paradicsomot darabolom, a gombákat szeletelem. Egy serpenyőben üvegesre pirítom a hagymát, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a fokhagymát, fűszerezem. Amikor a a zöldségek már félpuhák, hozzáadom a gombát, és tovább főzöm. Megfőzöm a tésztát sós vízben al dente, majd leszűröm. A gombához öntöm a bort és a tejfölt, összekeverem, a tésztával és tejföllel tálalom, újhagyma zöldjével megszórva.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. márc. 7. 18:51
A vörösboros gombapaprikás tésztával elkészítési módja és hozzávalói.